Вучић: Морао сам да седнем

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је морао да сједне да размисли након што је добио вијест да је Међународни кривични суд издао налог за хапшење руског предсједника Владимира Путина.

 

Вучић је вијест чуо током обиласка Сремског округа.

- Ту вест су ми дали током пута. Ја сам се нашао после тога код неког вртића и кажем: "Дај да ја седнем ту на клупу па да размислим пре него било шта кажем". Ја нисам од оних што смисле све у секунди. Мени је потребно да размислим шта ћемо и како ћемо ми - рекао је Вучић.

Предсjедник је нагласио да се ситуација у свијету компликује.

- Оде свет и само да ми не одемо за њим. Таман сам мислио да има лепих вести. Само да избегнемо и да не иде све по нашој глави - рекао је Вучић.

Вучић: У Охрид путујем да заступам интересе државе и Срба са Косова

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да у Охрид не путује ни са каквим порукама, него да заступа интересе државе и српског народа на Косову и Метохији.

Вучић је истакао да се нада пристојном разговору у Охриду, у оквиру дијалога Београда и Приштине, уз посредовање ЕУ.

Он је појаснио да је све што треба да поручи рекао у лице прије два дана америчком специјалном представнику за западни Балкан Габријелом Ескобару и специјалном изасланику ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославу Лајчаку.

"Сутра ћу то рећи и /високом представнику ЕУ за спољну политику/ Жозепу Борељу и /премијеру самопроглашеног Косова/ Аљбину Куртију", рекао је Вучић.

Коментаришићи изјаву Ескобара да очекује позитиван исход сутрашњег сусрета у Охриду, Вучић је рекао новинарима у Инђији да је Србија увијек спремна да разговара о компромисним рјешењима.

Коментаришући изјаву Куртија да је Лајчак донио 15 приједлога, Вучић је навео да је заинтересован само за оно што је потписано да буде испуњено.

Он је напоменуо да позиција Србије није идеална, јер је Косово "чедо" Запада и "морају да га љуљају".

"Са друге стране, они који подржавају интегритет Србије у потпуности, сви имају безброј својих проблема, тако да смо остали између чекића и наковња, али извућићемо Србију на довољно паметан и мудар начин", рекао је Вучић.

Вучић је у Инђији посјетио производни погон компаније "Пластик Гогић", у оквиру посјете Сремском округу, гдје обилази градове Доњи Товарник, Стара Пазова, Инђија, Рума, Шид, Сремска Митровица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана