Вучић: Морамо да се клонимо туђих ратова

Танјуг
Вучић: Морамо да се клонимо туђих ратова

СРЕМСКА МИТРОВИЦА - Предсjедник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је Србија једна од ријетких слободних и слободарских земаља у свијету и да треба да живимо ван ратних сукоба и да се не мијешамо у сукобе великих.

На крају једнодневне посјете Сремском округу на митингу у Сремској Митровици, Вучић је истакао да је свијет постао другачије и много лошије мјесто за живот.

"Као да су сви полудели. Ни са ким не можете мирно и рационално да разговарате. Нико не жели мир и предстоји нам још горе. Ништа нас добро не чека у свету по том питању у наредном периоду, а ми морамо своју Србију да наставимо да градимо, да доводимо инвеститоре, унапређујемо економију, повећавамо плате и пензије", поручио је Вучић.

Да би све то могли да радимо, додао је, потребно је да сачувамо мир и да будемо довољно паметни и јаки да се супроставимо политици "лако ћемо" и неподношљивом лакоћом неодговорности у којој све можете.

"Не наседајте људи на трикове. Имамо ми много будала који би нас са лакоћом увукли у сукоб, увек објашњавајући - прави си Србин ако учествујеш на тој страни. Мали смо ми да би нечему допринели, али и сувише мали да би смели да дозволимо да губимо супстанцу нашег народа и децу, будућност нашег народа. То себи више никада не смемо да дозволимо", нагласио је предсједник Србије.

Додао је да постоје неодговорни који кажу "прекините да разговарате и склоните се од свега", па то смо и радили.

Поручио им је да само када су они били на власти, тада ништа нисмо радили, тада смо се, како је рекао, крили испод стола, испод нечије сукње и бјежали од сопственог народа и његових проблема.

"На данашњи дан пре 19 година убијали су нам људе, они који нам држе патриотске придике, ћутали су, реч нису изговорили, већ су испоручивали људе на кило у Хашки трибунал. И ти ми држе придике о патриотизму", поручио је Вучић.

Истакао је да морамо да разговарамо посебно зато што много њих жели да сломи кичму слободној и слободарској Србији.

"Немојте да бринете, знамо шта чувамо, бранимо и које су нам црвене линије и још чвршће и одговорније ћемо бранити нашу земљу. Мој позив свима вама је да нам је потребна мудрост и мир, а не будалесање и неодговорност, јер само тако можемо да угрозимо своју будућност", упозорио је Вучић.

Вучић: Колико смо ратова имали, да себе сачувамо у 21. веку

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је вечерас да ће Србија моћи да се развија и да се у њој гради само ако се сачувају мир, национални и државни интереси.

Он је рекао да су вечерас на скупу у Сремској Митровици и предсједник Скупштине Војводине Иштван Пастор и цијела влада Војводине, а замолио је и све Бошњаке, Роме, Словаке, Румуне... да помогну да се сачува мир за Србију.

"Данас смо сви грађани Србије потпуно једнаки и уједињени у жељи да сацувамо мир и и своју земљу и КиМ у складу са Уставом Србије као делом наше земље", рекао је Вучић.

Он је захвало грађанима што су желели да чују оно што је имао да каже, јер је, како је додао, тешко вријеме и велико бреме пред нама. "Ја ћу дати све од себе да на најозбиљнији и најодговорнији начин чувам сваку нашу кућу и дом у овој прелепој Србији", рекао је Вучић.

Он је у обраћању грађанима у Сремској Митровици рекао да је остало много тога и у Срему да се уради и изгради од путева, водовода, болница, домова здравља, школа и вртића, да се изгради пруга од Београда, до Шида и Загреба и Љубљане...

Вучић је рекао и да су многи мање или више вољели и поштовали или мрзјели Милошевића и Коштуницу, Тадића и Ђинђића и друге, да су били и шармантнији и бољи говорници од њега, можда и паметнији од њега, али да треба анализирати резултате.

"Да саберемо километре путева, пруга, да сабремо болнице и школе које је неко изградио. Онда ћете да видите да није важно да ли вам се неко дапада или не већ да судите по резултатима. Зато вас молим да ми верујете да бринем свим срцем", рекао је Вучић говрећи о данашњој вијести да је суд у Хагу издао налог за хапшење предсједника Русије Владимира Путина.

Истакао је да зна шта то значи за Србију и да зато мора све да се учини и да ће радити на томе да се земља сачува.

"Не постоји рат, а да смо га ми избегли, увек смо први и највисе страдали. Хајде једном да пробамо, жао нам је што други страдају, али да пробамо једном себе да сачувамо, своју земљу једанпут у историји. Колико смо ратова имали у 20. веку колико сукоба у 19. веку, дајте да 21. буде век мира", поручио је Вучић.

Он је додао да треба да се радујемо колијевкама са дјецом и да имамо више људи, да гледамо како да имамо будућност, како да се прича о роботима, новим фабрикама...

Подсјећа и колико је у посљедњих 10 година урађено за војску, да прије тога није ни постојала.

"Данас имамо озбиљну восјку, али немојте да журимо, не треба да журимо, осим у то да чувамо мир и развијамо земљу", истакао је Вучић и додао да говори другачијим тоном, јер је мало уплашен због свега што се дешава у свијету, у коме, како каже, лудилу нема краја.

Кад крене воз из станице не заустави га ништа, оцијенио је Вучић и додао да је тако било и пред први Први и пред Други свјетски рату и да се плаши д аје тако и сада.

"Зато вас молим да своје емоције спустимо и да сачувамо своју земљу. Тако ћемо моћи да помогнемо нашем народу у Републици Српској, да сачувамо јединство нашег народа где год да живи", поручио је Вучић.  

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана