Вучић: Молба да Грчка не мијења подршку територијалном интегритету Србије

Танјуг
Вучић: Молба да Грчка не мијења подршку територијалном интегритету Србије

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је са премијером Грчке Кирјакосом Мицотакисом имао веома добар, отворен разговор и да га је замолио да Грчка настави са политиком пружања подршке територијалном интегритету Србије.

- Замолио сам да Грчка настави са политиком пружања подршке територијалном интегритету Србије, као што ће Србија увијек пружати подршку територијалном интегритету Грчке и на копну и на мору, у складу са међународним јавним стандардима. То је било и биће политика Србија у будућности - поручио је Вучић.

Вучић је пренио да је са Мицотакисом разговарао и о европском путу Србије и о регионалним питањима.

- Посебну захавалност исказујемо грчкој влади на подршци коју пружа Србији на ЕУ путу, а нарочито на последњој Међувладиној конференцији на којој је отворен Кластер 4 - рекао је Вучић.

Навео је да је Мицотакис саслушао погледе Србије, и чуо шта Србија мисли о регионалним питањима.

- Говорили смо и о свим регионалним питањима, о разговорима Београда и Приштине, о ситуацији у региону. Грчка разумије позицију Србије, што је за нас веома важно. Рекао сам да ми не желимо замрзнуте конфликте , већ желимо рјешења, која морају да буду компромисна, а не наметнута Србији - поручио је Вучић.

Грчка није промјенила свој став у вези Косова, али жели да види нормализацију односа Приштине и Београда и због тога подржава дијалог, истакао је предсједник Владе Републике Грчке Кирјакос Мицотакис.

- Што се тиче Косова и дијалога желим да будем јасан, став моје домовине се не мијења. Али ми желимо да видимо нормализацију односа Београда и Приштине и зато подржавамо дијалог, као и напоре изасланика ЕУ Мирослава Лајчака. Желимо да се оствари један правно обавезујући споразум, који би био у интересу обје стране, и који би створио повољнију атмосферу сарадње на балканском полуострву - поручио је Мицотакис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана