Вучић: Милован Витезовић обиљежио интелектуалну и умјетничку сцену Србије

Срна
Foto: Taнјуг

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић упутио је данас саучешће породици и поштоваоцима књижевника Милована Витезовића у којем је истакао да је Витезовић био један од великих људи српског рода који су обиљежили интелектуалну и умјетничку сцену Србије.

Вучић је навео да је Витезовићев живот био попут његових дјела, гдје је на јединствен начин градио комплексне ликове као парадигме друштва у којима је свако могао да се огледа и пронађе, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

"У његовим романима, песмама, афоризмима, драмама доживљавали смо суштинске сусрете са истинским карактером нашег народа и колективног духа, али и са индивидуалним недоумицама, жељама, предрасудама и страховима", истакао је Вучић. Он је Витезовића описао као писца, драматурга и афористичара оштрог пера и бритког ума који је истовремено био ненаметљив и скроман.

"Био је човек коме је презиме пристајало уз поносни и несаломиви литерарни дух.

Забрањиван и слављен, Витезовић је увек био препознатљив не само по богатству тема и садржаја, већ и по посебној нијанси ироније, тако својственој нашем духу и друштвеним и историјским приликама", навео је Вучић. Писац Милован Витезовић преминуо је данас у Београду у 78. години након дуге и тешке болести изазване вирусом корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана