Вучић: Милошевић није био крив за Рамбује

Танјуг
Вучић: Милошевић није био крив за Рамбује

БЕОГРАД - Онај ко води државу мора да се понаша одговорно, да преузме терет и одговорност и за доношење непопуларних одлука, изјавио је предсjедник Србије Александар Вучић и истакао да то говори јер људи морају да разумију шта је пред Србијом.

Понекад је, истиче, „потребно да се сакријете, склоните и да пронађете кривину, јер другачије не иде“.

-(Слободан) Милошевић није био крив за Рамбује, нико од Срба не би прихватио Рамбује, сарајевски атентат и ултиматум је био лук и вода у односу на Рамбује - рекао је предсједник Србије у разговору за ТВ Хепи.

Међутим, напомиње, Милошевић је послије неколико дана НАТО агресије морао да покуша да све заустави, „јер је било јасно да не можемо да се супротставимо“.

-Био бих гад када бих рекао да је он за то крив... Не, они су криви, али је (Милошевић) морао да уради оно што се људима не свиђа да би сачувао децу и будућност - рекао је Вучић.

Подсјетио и на „аферу Крушик“ и истакао да је „резултат те афере, коју су подстицале стране службе из окружења, заправо био да се уништи Крушик да би земље из којих су биле те стране службе могле да продају своје оружје, муницију, ракете и гранате“.

Подсјетио је и недавну тврдњу да Србија наоружава Украјину, што, истиче, наравно није тачно.

-Ја ценим и поштујем Русију и добио сам орден од њих јеидни после Николе Пашића, са њима имамо авионске линије, нисмо им увели санкције, код нас се учи и Достојевски и Толстој, игра се Чајковски, а тога нема у нашем непосредном окружену и баш тада на једној телевизији позвали су једног од тих који гази своју земљу да објасни како то Вучић наоружава Украјину – истакао је.

Он је то, каже Вучић, „говорио увјеравајући да се зна какви су Руси, да су врло осјетљиви на те трикове и преваре и сада ће, мислио је, Руси провалити издајнички режим у Србији, а тек каква ће руска реакција услиједити“.

Истина је, истакао је, да Србија извози оружје крајњим корисницима, притом поштује све законе и правила.

-Наравно да нисмо извозили ни у Русију, ни у Украјину - навео је Вучић не искључујући међутим могућност да ако је оружје извезено у Турску не може да заврши и на једној и на другој страни.

Истиче да Србија мора да производи оружје, да прехрани запослене у фабрикама оружја гдје се производи оружје, углавном муниција и оруђе, а „важно је да у томе не кршимо међународне законе“.

-Али, ти људи су се сетили сад ћу ја тебе зли Вучићу да те пријавим Русима. Дође ми да издам саопштење, толико вас је много на обе стране цинкароша и денцијаната своје земље и да им кажем: Ајде мало се зауставите, имате своју Србију која вам је омогућила да се школујете, Србија је сваком од нас дала себе, будите некада на страни Србије - рекао је Вучић.

Нико не жели да укине СНС

Александар Вучић најавио је да хоће до маја, када ће бити одржана скупштина Српске напредне странке, да формулише политику Народног покрета за државу, додајући да неће бити укидања странака.

-Нико не жели да укине СНС као што су они причали. Ја мислим да је то убедљиво најбоља политичка партија у Србији и да све остале заједно не могу да се пореде. Да ли ту има кукоља? Наравно да има, да ли има неодговорних функционера који злоупотребљавају? Наравно да има. И у томе је снага СНС да то може да види и прихвати, за разлику од свих других - рекао је Вучић на ТВ Хепи.

Он је објаснио разлоге због којих жели да формира Народни покрет за државу који, како је рекао, не би био антистраначки већ надстраначки.

-То је нека врста народног покрета за државу и идемо до маја, до скупштине странке, да може и највећа странка у Србији да се сагласи уколико буде желела - рекао је он.

Како је додао, сматра да је у овом тешком периоду потребно постићи јединство.

Наводећи да највећи број интелектуалаца подржава нормалну и пристојну Србију, Вучић је рекао да жели да их окупи.

Он је рекао да жели да покаже да су интелектуалци и права елита за пристојну, рационалну и успешну Србију и Србију будућности.

-И у томе ћемо успети. То ће бити један од циљева. Да радници, да сељаци којима ћемо да се поносимо - рекао је Вучић.

Он је навео да не тражи подршку народа за себе, додајући да је већ добио.

-Не тражим било шта за себе, ни опрост, ни награду, нити ћу икада да напустим ову земљу, за ову земљу живим и борим се 24 сата -рекао је Вучић и додао да жели пут нормалности и пристојности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана