Вучић: Макрон увијек спреман да чује српске ставове

Танјуг
Вучић: Макрон увијек спреман да чује српске ставове

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић данас је у разговору са амбасадором Француске Жан-Лујем Фалконијем поручио да су добри односи са Француском од изузетне важности за Србију и да је предсједник Емануел Макрон један од ријетких државника који је увек спреман да чује српске ставове.

- Макрон је један од ретких државника, угледних и утицајних у оквирима европске и светске политике и економије, који је увек спреман да чује српске ставове и разуме тежину нашег положаја - рекао је Вучић.

Вучић је изразио захвалност Макрону за уважавање које има према Србији, као и за гостопримство приликом прошлонедјељне посјете Паризу,.

Вучић је изразио задовољство што предсједник Француске намјерава да поново посјети Србију, наводећи да је његова посјета 2019. године оставила посебан траг у историји српско-француских односа и дала им нови замајац.

Вучић је рекао и да ће лично пратити реализацију заједничких пројеката, а у разговору је констатовано да пројекат београдског метроа добро напредује и да прати планирану динамику.

Размотрен је и напредак других великих пројеката попут радова на аеродрому "Никола Тесла", којим управља француски "Ванси" и санације депоније Винча, у којој учествује француски "Суец".

С тим у вези, на састанку, којем су присуствовали министри Небојша Стефановић и Синиша Мали, разговарало се о даљем јачању сарадње, посебно у области инфраструктуре, као и у области одбране, односно војно-техничке сарадње.

Вучић је и овом приликом изразио наду да ће Србија, прихватањем нове методологије за вођење преговора са ЕУ, остварити напредак на европском путу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана