Вучић открио шта ће да доручкује у сриједу

Танјуг
Foto: Танјуг

СКОПЉЕ - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће лично купити паризер и да ће заједно са министром финансија Синишом Малим и министром унутрашње и спољне трговине Томиславом Момировићем да направи сендвиче и поједе и да на тај начин покаже да се он и Влада Србије не стиде и да мјере доносе, јер мисле и брину се о народу.

"Баш ћу да узмем и онај јогурт који смо представили и онај паризер - у среду идем лично да купим. И да доведем Малог и Момировића. И да направимо сендвиче. Знате како смо као деца правили у четврт хлеба. Узећемо мало и мајонеза и ставимо паризер и то ће да нам буде доручак", рекао је Вучић на конференцији у Скопљу коментаришући изјаву главног и одговорног уредника недељника НИН Милана Ћулибрка да Вучић, Момировић и Мали у среду први дегустирају паризер, па да га онда понуде народу.

Додао је да се он и Влада Србије не играју с народом, већ мисле на народ, а да се дио опозиције руга мјерама које Влада доноси, јер на све могуће начине покушавају да критикују њега и Владу како би дошли на власт.

"Њима смета и 20.000 динара за пензионера и 21 одсто повећања пензија, повећање плата за просветне раднике које ће бити преко 16 одсто, 5,5 у септембру па свакако од 1. јануара још 10-11 одсто. Смета им све. Јер једино што су изабрали да дођу на власт. Сасвим сигурно ћете ускоро имати прилику. Ви сте велики фаворити. Озбиљни људи, а народ ужива у томе када газите по клупама у парламенту, звиждите и вичете", рекао је Вучић. 

Предсједник Србије је иронично рекао да народ ужива када му опозиција објашњава како је било дивно када су људи имали плату просјечну од 320 евра и како не ваља да плата буде 840 евра.

"И како је величанствено да минимална зарада буде 152 евра, а не 400 евра. И да пензија буде 202 евра, а не 330 евра", рекао је Вучић.

Оцијенио је и да током владавине претходног режима није изграђена ни једна болница, нити један километар железничке пруге.

"Ја знам да ће наш народ донети исправну одлуку, а да ће они добити одговор какав заслужују", рекао је Вучић и додао да се показало да улица није место на коме се доносе одлуке, већ су то институције система, а да се њихови представници бирају на изборима.

Вучић је оценио да опозицији није само паризер проблем.

"Ми смо донели и млеко и јогурт и шампон за бебе и шампон за одрасле и детерџент и тоалет папир. Онај који они бацају по телевизијама. Ми смо се трудили да покажемо бригу о људима и за мене је то озбиљна ствар. Очекујемо да ћемо у децембру имати просечну плату у Србији 840 евра. У следећем децембру очекујемо да просечна плата буде тек нешто мања од 1.000 евра и трудимо се да додатно помогнемо нашим грађанима. А они се смеју чињеници да имамо најјефтинији хлеб и струју", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана