Вучић: Лавров свакако стиже, Путин једва чека да дође у Србију

Срна
Вучић: Лавров свакако стиже, Путин једва чека да дође у Србију

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да руски предсједник Владимир Путин једва чека да дође у Србију и присуствује отварању Храма Светог Саве, а да ће министар спољних послова Сергеј Лавров “свакако доћи у Београд”.

“Што се тиче председника Путина, са њим сам више пута разговарао и он, наравно, једва чека да дође у Србију и радује се томе. Али знате, када има 15.000 оболелих од короне и 300 мртвих, а нисам видео да је у било коју другу земљу отишао у последње време, нисам сигуран да ли ће, или неће”, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да се и даље чека Путинов одговор.

“Ми ту имамо један мали проблем - 20-так дана нам касни завршетак радова на Храму Светога Саве, око постављања централног пода”, рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре са специјалним представником ЕУ Мирославом Лајчаком.

Он је поручио да што се тиче министра Лаврова, он, “како ствари стоје, свакако доћи у Београд”.

“Не волим да кукуричем, као сви други и да зивкам медије и обавештавам о свему томе. Србија има добре, одличне односе са Руском Федерацијом, али Србија је на европском путу и Србија је независна, слободна и самостална држава чиме се веома поносимо”, рекао је Вучић.

Он је истакао да је то чињеница коју поштује и руски предсједник Владимир Путин и француски предсједник Емануел Макрон, и њемачки канцелар Ангела Меркел и кинески предсједник Си Ђипинг “и сви други”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана