Вучић, Лајчак: Београд очекује да Приштина договоре поштује и примјењује

Srna
Foto: Sputnik

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић у разговору са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком о наставку дијалога између Београда и Приштине, а посебно о значају Бриселског споразума, истакао је да Србија очекује да се постигнути договори поштују и примијене у пуној мјери.

Вучић је рекао да је од потписивања Бриселског споразума прошло девет година, а да и даље нема напретка у имплементацији обавеза које је преузела Приштина, прије свега у вези са оснивањем Заједнице српских општина, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Он је истакао да Србија подржава активности, напоре и намјере Мирослава Лајчака да се политиком компромиса дође до рјешења, без ултиматума и наметнутих рјешења, у жељи да се покаже разумијевање и за њене државне и националне интересе, а не само за националне интересе Албанаца.

Вучић је захвалио Лајчаку за посвећеност, додајући да је у Србију увијек добродошао.

Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања западног Балкана Мирослав Лајчак изјавио је да ће наставити да се у потпуности ангажује на наставку дијалога под окриљем ЕУ без даљег одгађања.

Лајчак је додао да чланице ЕУ очекују да двије стране имплементирају све што је договорено у оквиру процеса дијалога у посљедњих 10 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана