Вучић: Крив сам што не признајем независност Косова, на ту сам кривицу поносан

Г.С.
Вучић: Крив сам што не признајем независност Косова, на ту сам кривицу поносан

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је видио писмо 56 западних парламентараца и да је поносан што га окривљују за то да не признаје независност Косова и брани интересе српског народа у Босни и Херцеговини и Црној Гори.

Видио сам да је у писму, додаје Вучић, у којем сам нападнут ја, да сам крив што помажем људима у Републици Српској, све као луткар повлачим потезе, на повоцу држим разне политичаре, исто тако Бог зна шта радим са Србима у Црној Гори, на КиМ правим проблеме пошто не признајем независност.

- То писмо је суштински против Србије, они кажу да је у Србији добар онај који би признао независност Косова, а ја сам крви зато што не признајем независност Косова и тиме изазивам проблеме. То је моја кривица, поносан сам на ту кривицу - рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Такође сам, каже Вучић, поносан када видим да ту нема неких имена.

- Што се тиче Украјине, она нам је пријатељска земља. Мислим да је Зеленски много мудрији и паметнији од Морешкл. Јер замислите да Украјина призна независност Косова, у једном дану би изгубила све. Да ли постоје на све Еворопске земље. Постоје притисци на нас. Они желе да то заврши што је могуће прије. Добро им је ишло до 2012, мало лошије послије тога јер имају више непризнања него признања - каже Вучић.

Увијек ће се залагати за слободарски приступ и да Србија доноси сама своје одлуке.

- Нисам се нешто нарочито узнемирио јер је ово био очајнички потез оних људи који изазивају и покушавају да изазову сукобе. Отимају дозволе Телекому, видјели сте реакцију и америчке Амбасаде данас и бројних других данас на Косову, али то је тако када имате људе који желе да изазову сукобе и желе да нас спријече да говоримо оно о чему смо говорили данас и желе да нас увуку у сукобе како би испунили своју агенду. Ми у томе не желимо да учествујемо. Борићемо се и увек бити уз српски народ на КиМ - поручио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана