Вучић: Користе сва оруђа да Косово постане чланица УН

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Користе сва оруђа да покушају да се дође до коначног циља, а то је Косово у УН, истакао је данас предсједник Србије Александар Вучић.

Вучић је, одговарајући на питање да ли појачавање притиска на Сбрију да уведе санкције Русији те да ли иза тога стоји намјера да се натера Београд да призна Косово, истакао да не пријети њему нико данас зато што му је име Александар, презиме Вучић и што је предсједник ове земље, већ пријете земљи, зато што не желе да ова земља остане живи доказ нечије бахатости, лицемјерства и погрешне политике.

“Ова земља би саможртвовањем морала да исправи њихове грешке, да конвалидира све оно лоше што су направили пре две и по деценије. Али од кукњаве, плача и жалопојке нећемо добити ништа”, казао је он.

Вучић је указао да и ако би сутра увели санкције Русији, они би три дана говорили “баш лепо постали сте део евроспке породице”, а пети дан би говорили „Србија мора да се коначно определи да ли је на правој страни историје или не“.

„А права страна историје је оно што вам они кажу, па ма како то било бесмислено, арогантно и нетачно. Као када вам овде говоре да морате да урадите нешто, па видите у изјавама контрадикторне ствари“, додао је он.

Указао да је то као и у вези плана Шолц-Макрон - нико га није видио а сви имају своје мишљење.

„Тиме показујмо само површност, а о бахатости и ароганцији неких других боље да не говорим“, нагласио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана