Вучић: Кина ће увијек имати подршку српског народа

СРНА
Вучић: Кина ће увијек имати подршку српског народа

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је за Србију Тајван територија Кине, да је Кина суверена нација и увијек ће имати подршку српског народа.

"За нас је Тајван Кина, то је политика Србије, и то ће бити наша политика у будућности. То је ваша територија, ваш народ, а ви сте суверена нација, сами доносите одлуке. И увек ћете имати подршку српског народа", изјавио је Вучић за "Чајна медија груп".

Он је рекао да никада неће промијенити свој став о Кини.

Одговарајући на питање о иницијативи кинеског предсједника Си Ђинпинга, која се односи на глобалну развојну, безбједносну и цивилизацијску иницијативу, Вучић је рекао да је о томе причао са мађарским премијером Виктором Орбаном.

Он је додао да је са Орбаном константовао да већ 15 година из Брисела слушају глупе приче о погоршању ситуације у Кини, док Кина све то вријеме има константан раст од пет до шест одсто и да се то погоршање никада неће десити.

Вучић је рекао и да су истакли да је раст у Европи између нула и један одсто и онда се запитали како уопште могу да се мјере са Кином.

"И зато се држим својих кинеских пријатеља, јер верујем да они знају шта раде, раде боље планове, раде боље програме и имају нешто што нам свима недостаје. Ваши људи су упорнији, имају тигрово око, што ми Европљани више немамо. И покушавам да узмем мало те енергије, мало тог ентузијазма, мало те амбиције да донесем својој земљи", рекао је Вучић.

Говорећи о НАТО бомбардовању СР Југославије 1999. године, Вучић је истакао да је то био ужасан злочин и да су 19 земаља НАТО напале Србију без дозволе Савјета безбједности УН.

"Све је урађено против Повеље УН и међународног јавног права. И то је био ужасан злочин", навео је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана