Вучић: Кажу ми да неће вакцину,па онда траже мјесто у болници

Танјуг
Вучић: Кажу ми да неће вакцину,па онда траже мјесто у болници

ВАЉЕВО - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да не може лично да разумие толику неодговорност људи који воде кампању против вакцина, а онда траже да им се обезбиједи мјесто у болници.

Одговарајући на питање новинара како лично гледа на то што људи који су поштовали мјере и вакцинисали се морају да трпе због оних који нису, Вучић је рекао да о томе слуша сваки дан, али да је задатак државе да сачува се људе.

- Можете да имате на неком скупу 10.000 људи, али ако имате једног неодговорног који извуче пиштољ и пуца у ваздух, морате цео скуп да распустите и онда сви трпе због једног неодговорног - тако је и са заразом - навео је Вучић.

Додаје да 90 одсто људи који су вакцинисани неће бити заражени послије двије или три недјеље од ревакцинације и да држава зато жури са вакцинама.

- Већина хоће да се вакцинише, али нисмо ушли у села. Овде смо отишли у Бањаке и Памбуковицу код Уба и само ту смо вакцинисали 600 људи, али смо морали тим људима да одемо ''на ноге'' – додаје он.

Истиче да не може лично да разумије ту врсту неоговорности када људи причају против вакцина.

-Једино да молим људе, ја ћу да идем из села у село да молим људе. У селу ћу да примим вакцину од локалне медицинске сестре, да бих им показао да је то потпуно безопасно. Имали смо само у једном случају анафилактички шок, али ни он није могао да се повеже са вакцином. Никаквих проблема нисмо имали- навео је предсједник.

Каже да се упркос томе сваки дан води кампања против вакцина и да су нам зато болнице пуне.

- Неки пријатељи су ми рекли да неће никад да приме вакцину јер ко зна шта ће све и како да буде, а онда када дође до тога и када буду тешко болесни питају ме да ли могу да им нађем место у болници. Не могу никоме да тражим место, јер зна се да ли има места или нема у болници. А, што ниси примио вакцину ако знаш да си и угроженој групи - запитао је Вучић.

Напомиње да је Србија по питању мјера најмање затворена, као и да морамо да нађемо мјеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана