Вучић: Кампања против мене оркестрирана из врха хрватске владе

Танјуг
Foto: Танјуг

ШАБАЦ- Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се у Хрватској води кампања против њега која је оркестрирана из самог врха хрватске владе, али да ће он увијек говорити о српским зртвама и неће дозволити да нацистичка злодјела прођу тако као да се никада нису догодила.

Он је то рекао одговарајући на питање новинара о томе да у хрватској штампи и данас има на десетине наслова против њега, као и да ли ће се таква кампања појачавати у сусрет годишњице "Олује".

Вучић је примијетио и да сваки дан има таквих текстова, да то не траје седам или 10 дана, већ годину и по дана, и да неће престати.

"Они би желели да сви Срби причају само о Дубробнику или Ровињу, да то буде једина вест, а онда се догодио зли Вучић који је решио да не прича само о Дубровнику или Ровињу, који за разлику од оних из и Републике Српске и Србије који нам соле памет о патриотизму, не прича о сланомн мору и морским краствцима и језевима већ прича о српским зртвама и неце да дозволи да нацистичка злодела прођу тако као да се никада нису догодила", истакао је Вучић.

Он је оцијенио да су личне кампање мржње против њега очигледно оркестриране из самог врха хрватске владе, јер се види да имају "копи пејст" текстове против њега.

"О њиховим способностима нецу да говорим, а замислите мене тако глупог, лудог, блесавог.., а после толико стотина година успео да стигне Хрвате по висини БДП и да обезбеди трговински суфицит. Мозете мислити да сам тек паметан и финији и више европски какви би резултати били", иронично је примијетио Вучић.

Он је указао да без обзира на све њега и даље неће да занима ни територијално море ни епиконтинетнални појас код Дубровника и Ровиња..., већ ће га занимати жртве српског народа и да нико не гази по зртвама српског народа које су стравичне биле.

"Нећемо дозволити ревизију историје у коју улажу огроман новац", поручио је Вуцић.

Он је додао да је за њега важније питање зашто се о томе не говори.

"Тамо је то дочекано као фантастично откриће а на основу књиге Стевана Мољевића "Хомогена Србија", направио Стејпан Лазо који казе изванредна књига која показује да су Срби починили геноцид над њима. То је стварно невероватно", рекао је Вучић.

Он је додао и да је нормално да се људи купају на мору, као и да је он као дјечак ишао на хрватско приморје док је до 1991. године била заједничка држава.

"Од онда никада нисам и нећу ићи", рекао је Вучић додајући да би то учинио само због службених обавеза , а посто их готово и нема, Јасеновац, Јадовно и друга стратишта га једино занимају.

"Уз жељу да направимо боље односе, али без опроста нацистима за најтеже злочине против нашег народа", рекао је Вуцић.

Он је додао и да му је посебно забавно било када су рекли да ће Хрватска према Србији да се односи као Бугарска према Сјеверној Македонији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана