Вучић: Једва избјегнут најтежи сценарио прије два дана на Косову

Танјуг
Вучић: Једва избјегнут најтежи сценарио прије два дана на Косову

БЕОГРАД - Прошли смо кроз тешка два дана и плашим се да ћемо проћи кроз много тешких дана, рекао је за РТС предсједник Србије Александар Вучић.

"Суштина проблема је да неки у региону мисле да када постоји општа хистерија због рата у Украјини да остваре своје интересе" напоменуо је Вучић.

Били смо, каже Вучић, на корак од катастрофе.

"Уз све инциденте којих је било више за 50 одсто од када је Курти дошао на власт људи су иоле нормално живјели. Приштина се позива на споразум из 2011. године у којем двије стране имају право да уводе реципропотитет. Они хоће да малтретирају људе, циљ је да се укину КМ таблице", рекао је Вучић гостујући у Дневнику РТС-а.

Напоменуо је да Срби са КиМ нису хтјели да склоне барикаде и да је он радио све што је могао само да се сачува мир. 

"Поносан сам на јединство које имамо са нашим народом на Косову и Метохији. Постављам питање шта је Србија урадила. Ништа ми нисмо урадили и опет смо ми криви" истакао је предсједник Србије.

Вучић: Изетбеговић нека прича шта хоће, наша политика је политика мира

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да политка Србије мора да буде политика испружене руке и мира према Бошњацима, јер је то једина могућа и нормална политика, а Бакир Изетбеговић нека говори шта хоће.

Вучић је то рекао за РТС одговарајући на питање да прокоментарише изјаву Изетбеговића која долази у сусрет Олује и који од Србије тражи да плати ратну одштету.

“Ми се за ратове не спремамо и не пада нам на памет да водимо ратове са Бошњацима. Ако је то његов нацин да добије гласове, то је у реду, али наш начин је да то добијемо кроз нове фабрике, инвестиције, пруге, путеве, то нас занима”, рекао је Вучић.

Он је поновио и да неки људи не траже пијетет за жртве већ правну легитимацију за паре о чему су, каже, и сами говорили.

“Шта им је Србија скривила. Дају наси људи много глупих изјава попут ове Владимира Ђукановића о денацификацији, страшно глупо и страшно неодговорно. Али посто не могу да пронађу да сам ја несто рекао онда то за пет минута дође до оних који тразе разлог да Србију оптузе и осуде за несто, од “Њујорк тајмса”... А ћуте на све страсне изјаве које долазе од Изетбеговића и од свих осталих”, констатовао је Вучић.

Поновио да неће ни вечерас ништа рећи, прије због тога што Србија води полииткју мира према Бошњацима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана