Вучић: Јанковиц рекао истину, историјски важна изјава

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Предсједник Александар Вучић изјавио је данас да је увјерен да је бивши заштитник грађана и предсједнички кандидат 2017.године Саша Јанковић, рекао истину, из које се јасно види да притисак врше амбасадори појединих земаља, додајући да је јаноковићева изјава историјски важна.

Вучић је тако одговорио на изјаву Јанковића да је трпио притиске са разних страна да се приближи предсједнику Србије Александру Вучићу како би га "рушио изнутра и у неком тренутку дошао на његово место " и да су му "политички стратези, амбасадори, квазипријатељи" говорили да су он и Вучић исто годиште, да се познају, да га Вучић поштује и да би требало да буде "супер с њим" и "подвуче му се под кожу", а онда у једном тренутку да све преокрене.

На питање како је доживио ту Јанковићеву изјаву, Вучић је рекао да за њега ту ема превеликих новости, али да је захвалан Јанковићу што је то јавно рекао.

“Сигуран сам да није слагао”, нагласио је Вучић. Додајући да не жели да “испаљује” рјечи како би глумио жртву или јунака, Вучић је навео да се ради о озбиљним стварима, које свједоче о времену у којем живимо.

“Важно је да је Јанковић рекао да су то амбасадори, а не нижи службеници. Знам да није слагао. То су директни представници појединих земаља. То је важна чњеница. Мислим да знам и који”, рекао је Вучић.

Председник Србије је упитао зашто би њихов интерес био да он буде на власти. “Као врховни командант, ја нећу да уништавамо стреле, нећи да продајемо за 200 долара оружје, што бих ја онда био у њиховом интересу, ако Србија напредује од осталих”, констатовао је Вучић.

Додао је да је Србија 2014. године била посљедња у региону по нивоу плата, а данас је прва, уз значајно мањи јавни дуг, стопу незапослености… “Што да ме воле? Јесам ли им из ока испао? Ми смо овде да штитимо интерес Србије, а не њихов. Њихови интереси су интереси њихових земаља”, рекао је Вучић и додао да су тиме што су желели промjене у Србији, показали колико добро желе својој, али мање добро нашој земљи.

Вучић је рекао и да не мисли да су жељели да га убију, већ им је неко достављао његов кардиоваскуларни картон, тако да се, каже, неко изгледа надао да ће мало брже да умре.

“Знам и после ког мог одласка у болницу су могли да дођу до таквих папира, ко је могао да достави”, додао је Вучић.

Он је истакао и да је Јанковићева изјава важна за историју Србије, као што је, каже, важно свједочење идеолога досовских странака да они који су бојкотовали посљедње изборе нису то чинили због изборних услова, него зато што су слаби.

“Док сам овде, водићу политику самосталне, слободне, независне Србије, не додворавајући се никоме и водећи рачуна само о нашим интересима. За такву политику мора да се плати одређена цена”, рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана