Вучић: Изјава Земана важна за нас

ГС
Вучић: Изјава Земана важна за нас

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је за РТС да је задовољан посјетом Чешкој, истичући да је све више чешких компанија које желе да дођу у Србију.

 Додаје да је извињење предсједника Чешке Милоша Земана поводом бомбардовања СРЈ вијест која је одјекнула свуда у свијету.

Предсједник Србије је рекао, говорећи о састанку са премијером Чешке Андрејем Бабишом, да му је пренио да је за односе двије земље била важна изјава предсједника Милоша Земана, који се извинио због бомбардовања 1999. године.

Премијер Чешке Андреј Бабиш објавио је на Твитеру да му је предсједник Србије понудио на поклон 100.000 Фајзер вакција против вируса корона, а Вучић је на то узвратио постом да је Србија срећна што може да помогнемо братском чешком народу.

- Александар Вучић ми је понудио невјероватан поклон на нашем заједничком састанку. 100.000 вакцина Фајзер које је Србија спремна да нам донира, омогућиће нам да још више убрзамо вакцинацију. Заиста цијеним понуду. Дирнут сам. Много вам хвала - написао је Бабиш на Твитеру.

Вучић је рекао да ће Србија у наредном периоду покушати да, и у смислу вакцина, помогне чешким пријатељима.

Он је подсјетио да ће чешка компанија СЕБРИ уложити више од милијарду евра само у Београду, у некретнине.

Вучић је рекао да је задовољан оним што је Србија постигла у Чешкој.

- Људи мисле да се све дешава у четири центра, не, много су важни овакви односи, билатералне везе, њихова подршка нашем европском путу. У понедјељак имају Европски савјет, главна тема биће миграције, вјерујем да ће тражити и Скопље и Београд да се укључе. Све што се дешава са мароканским избјеглицама у шпанској енклави подигло је Европу на ноге, постаје важна тема, поново су Балкан и наша рута у срцу, много тога ћемо заједнички морати да рјешавамо - рекао је он.

Према његовим ријечима, када се борите за земљу, онда морате из свих углова да сагледате и урадите оно што је најбоље за Србију.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана