Вучић: Изборни процес се завршава за десетак дана, разговараћу са свим листама

Танјуг
Вучић: Изборни процес се завршава за десетак дана, разговараћу са свим листама

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће се изборни процес окончати у наредних  десетак до 12 дана и најавио да ће разговарати са свим листама.

-Иде још један круг на осам бирачких места се понављају избори 2. јануара, ми још проверавамо сад тај количник, али чини нам се да неких 700-800 гласова недостаје, али проверавамо још, за још један мандат, за листу Србија не сме да стане. Ако будемо имали шансу, борићемо се за тај 130. мандат, јер се увек боримо за сваки глас и за сваки мандат. Ако не, свеједно, честитаћемо свима на освојеним мандатима - рекао је Вучић за Прву.

Каже да онда иде конститутивна сједница и иду рокови после за проглашења изборних резултата од РИК-а за конститутивну сједницу.

Додао је да мисли да је то 30 дана.

-После тога иду разговори за формирање владе, када се прогласе резултати имамо могућност за консултације, посебно после проглашења, односно верификације мандата и тада разговарам са свим изборним листама, са онима који хоће, наравно, и они који ме убеде да су направили већину, да имају већину за мандатара и кога хоће за мандатара, предлажем Народној скупштини тог мандатара и то је то - рекао је Вучић.

Када је ријеч о Београду, Вучић је рекао да је потребно отприлике исто вријеме,  али да је ту другачија ситуација зато што није јасна већина.

-Прва је листа Београд не сме да стане Београд 49 мандата, испред листе Србија против насиља је 43 мандата, дакле шест мандата је разлика. Седам мандата има Јовановић, шест мандата Несторовић, пет мандата Дачић - рекао је Вучић.

Казао је да листи Београд не смије да стане са Дачићем фали један до неријешеног, а два до апсолутне већине.

-И видећемо, зависи очигледно од Несторовића, ако Несторовић буде желео да се иде на нове изборе, ићи ће се на нове изборе, ако не, биће то нека друга већина - навео је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана