Вучић: Избори можда и пре 2. марта, одговор до краја месеца

Танјуг
Вучић: Избори можда и пре 2. марта, одговор до краја месеца

НИШ - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Нишу да је прочитао писмо дијела опозициних странака по којима избори треба да буду одржани најкасније до 2. марта и истакао да ће они до краја мјесеца добити одговор, као и да ће избори можда бити и прије 2. марта.

"Прочитао сам писмо странака бившег режима, ту је 95 одсто њих из бившег режима. Они кажу да избори морају да буду расписани до краја децембра, што значи да би се одржали најкасније, по њима јер они су богови, до 2. марта. Добро, али видећу можда буде пре тога. До краја месеца ће добити одговор", рекао је Вучић у Нишу на питања новинара да ли је прочитао писмо опозиције и шта мисли зашто се опозиционари плаше повећања цензуса, са три на пет одсто.

Он је рекао да су представници опозиције одмах могли да кажу, а не да четири мјесеца лажу да су против избора и да пријете како ће да га пребију, вјешају, на ломачи да спале, да ће плутати по Дунаву ако их распише.

"А сад траже да их распишем до краја децембра, али су можда мислили да буду одржани до краја децембра, ко ће знати", рекао је Вучић.

"Донећемо одлуку и биће задовољни њом, али мислим да ће бити незадовољни народом. Јер то што лажете народ сваки дан не значи да сте људе убедили. Тако можете да лажете три године за Јовањицу, за мене и моју породицу. И онда ођедном заћутите и кажете нису он и његова породица. Три године лажу и људи треба да поверују", навео је председник.

Каже да грађани можда треба да повјерују да је добро да имају 500.0000 запослених мање, да им катанче фабрике.

Све пљачкаш до пљачкаша, од Алексића до Лутовца, од Г17 до ДС. "Овај из Трстеника са тастом нема шта није опљачкао", рекао је предсједник и додао да је то коалиција Алексић и таст.

Што се тиче избора, каже да нико не зна шта опозиција стварно хоће.

"Бог ће знати шта они стварно хоће, сад ће бити и трећа промена, вероватно, али ћемо им изаћи у сусрет. Не баш као фонтана жеља, које изборе и како, већ што се датума избора тиче", рекао је Вучић.

На питање о томе да се пласе повецхања цензуса Вучић је рекао да је сигуран да се не плаше, јер , како је подсјетио, стално говоре да побјеђују на изборима и то убједљиво.

Он је уочио и да организатори геј параде као и протеста "Србија против насиља" повећавају број учесника скупова.

"Видео сам процене ових што су имали геј параду. Кажу било нас је између 10 и 15 хиљада. Све смо урадили, све разумемо, све вас посстујемо ... А онда схватим да они све раде као и они дан пре њих што су протестовали, кажу и измисле број колико их је био, а било их је 2. 200 што је огроман број. Оних других било је мање", рекао је Вучић.

Он је додао да толико мало људи није тешко избројати.

 "То није тешко изборјати, то је мали број, ... ето, како воле да замасте и слажу невероватно је", рекао је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана