Вучић: Избори 21. јуна

ГС
Вучић: Избори 21. јуна

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће 21. јуна бити одржани парламентарни и локални избори у тој земљи.

Он је након састанка са представницима странака које су најавиле учешће на изборима рекао новинарима да су размијенили ставове о свему што су радили у претходном периоду и разговарали како да се на најбољи начин, поштујући Устав и законе, изађе на изборе.

Према његовим ријечима, прихваћена је идеја неких странка које су тражиле више времена, тако да ће парламентарни и локални избори бити одржани 21. јуна.

Вучић је напоменуо да би Скупштина Србије у сриједу, 6. маја, требало да укине ванредно стање.

Он је истакао да је важно да се обезбиједи демократска атмосфера да би се изабрала влада која ће служити интересима грађана.

Вучић је навео да је разговарано и о равномјерности у представљању, као и предизборним скуповима и рекао да ће се поштовати одлуке струке.

“Прилично је извесно да у мају неће бити скупова, свакако не већих скупова и не у затвореном простору. У јуну ћемо чекати мишљење епидемиолога и неки од нас се надају да ће бити могуће да тада имамо скупове. Могуће да их буде. У сваком случају, то неће зависити од нас, већ од нивоа епидемије”, рекао је Вучић.

Састанку у Палати “Србија” присуствовали су предсједник Скупштине Србије Маја Гојковић и премијер Ана Брнабић.

Присуствовали су и лидер СПС-а Ивица Дачић, замјеник предсједника Српске радикалне странке Александар Шешељ, предсједницици Демократске странке Србије Милош Јовановић, Нове странке Зоран Живковић, Странке правде и помирења Муамер Зукорлић, Јединствене Србије Драган Марковић, те представник Заветника Милица Ђурђевић.

Састанку су присуствовали и Марко Ђуришић из организације “Србија 21”, Бојан Костреш из Лиге социјалдемократа Војводине /ЛСВ/, предсједник Српског патриотског савеза /СПАС/ Александар Шапић, Милан Стаматовић из “Здраве Србије”, предсједник и потпредсједник Савеза војвођанских Мађара Иштван и Балинт Пастор, као и представници Покрета “1 од 5 милиона”.

Избори у Србији требало је да буду одржани 26. априла, али су одгођени због епидемије вируса корона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана