Вучић: Избеглице из Авганистана не траже да дођу у Србију

Танјуг
Foto: Танјуг

БРУС - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Брусу да избјеглице из Авганистана не траже да дођу у Србију, али је истакао да нема ништа против доласка било кога са стране у нашу земљу и зато не разумије шта се, како каже, у нашим главама дешава када је о томе ријеч.

Одакле таква ксенофобија и мржња, упитао је Вучић одговарајући на питање новинара како коментарише то што неке земље у окружењу, међу којима и Приштина, примају избјеглице из Авганистана.

"Немам ништа против било каквих избеглица... Просто не разумем шта се у нашим главама дешава и одакле таква ксенофобија и мржња. Хоћете да кажете неком детету да нећете да га примите", рекао је Вучић.

Истакао је да Србија свакако неће бити никакав паркинг за било кога ко долази са стране, али и а у њој има места за било кога ко долази са стране.

"Нико не долази од њих код нас. Не видим да би то могао да буде проблем за нас.Ти људи беже и притом испадају из авиона и то је најтрагичнија слика, то је пораз савременог света", истакао је Вучић.

Упитао је како неко мисли да дјетету човјека који виси из авиона и пада с крила авиона може да каже "ми те нећемо".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана