Вучић: Иницијатива “мини Шенген” мијења име

Танјуг
Вучић: Иницијатива “мини Шенген” мијења име

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће се иницијативи “мини Шенген”, у којој је Србија са Сјеверном Македонијом и Албанијом, промијенити име на самиту у Скопљу који ће бити одржан 28. и 29. јула.

Додаје да ће три земље да наставе да раде са повјерењем једни у друге.

Према његовим ријечима, сви који су се залагали за Балкан Балканцима страдали су јер су их свађали сви како би могли да користе потенцијале Балкана.

“Када разумемо да смо на европском путу, али да сами можемо тренутно да урадимо више, да стварамо поверење и ако успемо до 29. јула да направимо три договора, сви наши капацитети биће већи”, навео је предсједник Србије додајући да то није замјена за евроинтеграције било које земље.

Оцијенио је да је овај пројекат је веома важан и то као идеја за будућност, као и зато што ће омогућити капацитете свих који учествују у томе.

“Пред крај свачијег мандата политичари којима није стало до личног богаћења анализирају шта су радили и шта су сем путева, пруга, музеја, фабрика, свега осталог, од идеја оставили и за будућност. Та иницијатива је веома важна”, казао је Вучић на ТВ Еуроњуз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана