Вучић: Име мандатара у петак или суботу

Танјуг
Вучић: Име мандатара у петак или суботу

БЕОГРАД - Лидер Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић саопштио је вечерас да зна ко ће да буде мандатар за састав нове владе, али ће име, као предсједник Србије, саопштити у петак послије подне или суботу ујутро.

„Што се тиче избора мандатара у складу са Уставом Србије не могу данас да то саопштим, али ћу то учинити у року од 48 сати. Знам ко је мандатар. Саопштићу име као председник Републике у складу са чланом 112 и 107 Устава Србије. То је обавеза само председника Републике”, објаснио је Вучић након сједнице Предсједништва СНС.

Рекао је да ће име саопштити у петак или суботу, у зависности од обавеза које буде имао.

Пренио је да је данас послије подне одржана сједница Предсједништва СНС, као највеће политичке странке у Србији и листе коју су прије свега водили напредњаци, али и у којој су били коалициони партнери, и која је добила највеће повјерење грађана Србије.

„Разговарали смо о свим најважнијим темама као што је тренутно стање на КиМ, избор мандатара, до предстојећих задатака који се налазе пред свима нама. Чини ми се да сам много тога сазнао и чуо од људи из Председништва наше странке и по питању избора новог председника владе и кључних политичких ствари”, нагласио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана