Вучић и Путин сутра ће разговарати телефоном, ево о чему

Танјуг
Вучић и Путин сутра ће разговарати телефоном, ево о чему

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић разговараће сутра телефоном са руским колегом Владимиром Путином, потврђено је Танјугу у Кабинету предсједника Републике.

Двојица државника, како је најављено, размијениће мишљење о свим актуелним темама, са посебним акцентом на регионалне теме, као и о неповољној ситуацији у којој се налази српски народ у АП Косово и Метохија.

Руски председник је јуче упутио честитку предсједнику Србије поводом 80. годишњице ослобођења Београда у Другом свјетском рату.

Путин је том приликом подсјетио да су се Руси и Срби, раме уз раме, заједно борили против непријатеља, а нагласио је и да је задовољан односом српске власти према палим херојима Црвене армије.

Он је истакао да је "важно да добре традиције братског пријатељства, које су нам завештали преци, и данас служе као поуздана основа за развој односа стратешког партнерства између Руске Федерације и Републике Србије".

Предсједник Србије Александар Вучић добио је позивницу за учешће на Самиту БРИКС који се одржава у Казању 23. и 24. октобра. Вучић је рекао да ће одлуку о свом одласку на Самит донијети ускоро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана