Вучић и Петков: „Балкански ток“ суштински важан за развој региона

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је пројекат гасовода "Балкански ток" суштински важан за сарадњу и развој региона.

Вучић је навео на састанку у Београду са премијером Бугарске Кирилом Петковом да ће почетак изградње гасног интерконектора у Димитровграду обезбиједити сигурно снабдијевање гасом и диверзификацију избора снабдијевања.

Двојица саговорника констатовала су да ће завршетак изградње интерконектора између Србије, Бугарске и Грчке допринијети још већој стабилности и енергетској безбједности у региону, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Вучић је захвалио бугарском премијеру за искрено пријатељство и пуну посвећеност развоју блиских комшијских односа Србије и Бугарске.

Петков је предложио јачање сарадње српских и бугарских привредника и стручњака из области иформационих технологија, као и формирање балканских стартап компанија.

"Наша тржишта су мала, па зато треба удружено да радимо на бољем наступу на трећим тржиштима, али и да размислимо о стварању новог балканског центра за информационе технологије", рекао је Петков.

На састанку је било ријечи о односима и јачању енергетске сарадње двије земље, као и инфраструктурним и економским питањима од заједничког интереса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана