Вучић и Курти у Бриселу, на столу тема регистарских таблица

ГС
Вучић и Курти у Бриселу, на столу тема регистарских таблица

БРИСЕЛ - У Бриселу су почели ванредни састанци званичника ЕУ са делегацијама Београда и Приштине о кризи на Косову и Метохији уочи почетка најављеног кажњавања власника возила са српским таблицама.

Почели састанци званичника ЕУ са делегацијама Београда и Приштине

Делегацију Србије предводи предсједник Александар Вучић, а у разговорима, осим високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност Жозепа Бореља и специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака, учествује и премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти.

Прво се Борељ и Лајчак састају одвојено са делегацијама Београда и Приштине, а предвиђен је и заједнички састанак, пренијели су београдски медији.

Предвиђено је да се шеф европске дипломатије обрати новинарима на крају састанка, али није дат временски оквир за то, јер се не зна колико ће састанци трајати.

Према најавама из ЕУ, фокус састанка је проналажење излаза из тренутне кризе и избјегавање било какве даље ескалације и тензија на терену, односно на регистарским таблицама и повратку Срба у косовске институције.

Вучић је јуче рекао да није оптимиста да било шта може да се учини, те додао да је позиција Србије чиста и да је јасно саопштено да мора бити формирана заједница српских општина и укинута одлука Приштине о таблицама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана