Вучић: Договорена производња кинеске вакцине у Србији

Срна
Вучић: Договорена производња кинеске вакцине у Србији

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће у Србији бити изграђена фабрика за "Синофармове" вакцине.

"Од 15. октобра имаћемо велике количине вакцина за нас и цео регион. Ми ћемо морати, макар по цени коштанја да дамо региону", рекао је Вучић, наводећи да ће фабрика бити грађена у сараднји са Ујединјеним Арапским Емиратима и Кинезима.

Вучић је рекао да ће се прво паковати "синофарм" вакцина, а онда ће комплетну течност правити у Србији, преносе београдски медији.

"Србија производи две вакцине. То значи здравлје лјуди, то је један од четири стуба. Здравлје, економија, војска. То даје Србији огромну снагу и у региону. Ми ћемо моћи да помажемо и пријатељима у Африци", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да по новим информацијама, у Србији већина становништва има британски сој вируса, те је опет замолио људе да се вакцинишу.

Предсједник Србије борави у посјети Уједињеним Арапским Емиратима гдје је имао низ састанака, између осталих и са шеиком Мохамедом бин Заједом.

Из Абу Дабија предсједник Србије одлази у Бахреин, прву званичну посјету тој богатој заливској земљи гдје ће се састати са краљем Хамадом бин Иса ел Калифом, са којим ће разговарати о политичкој и економској сарадњи, инвестицијама и сарадњи у области пољопривреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана