Вучић: Гаранције да ће кинеска улагања бити настављена

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас на отварању фабрике кинеске компаније "Минт аутомотив" у Лозници да је добио гаранције да ће огромна улагања Кине у Србији бити настављена.

Вучић је оцијенио да новоотворена фабрика у Лозници значи огромне промјене за тај крај, даје нову наду и могућност да се ојача позиција Србије у Подрињу.

Он каже да је данас разговарао са представницима компанија "Тојота", "Рено" и "БМW", који су партнери "Минта", и замолио их да у будућности гледају у Србију, која је спремна да буде добар домаћин за њихове инвестиције.

"Наш задатак је да чувамо стабилност и мир", рекао је Вучић и додао да је бескрајно захвалан предсједнику Кине Си Ђинпингу и кинеским инвеститорима који улажу у Србију.

Он је нагласио да му је веома драго што кинески пријатељи не крију веома добар однос према Србији, нагласивши да ни Србија, ма ко год да јој је саговорник, никада не крије колико добар и какав однос поштовања има према кинеској држави и народу.

"Нису само интереси доминантни, већ мора да постоји и нешто више од тога", рекао је Вучић.

Представник Амбасаде Кине у Београду рекао је да ће кинеска страна и даље подстицати команије да улажу у Србији ради добробити оба народа и изразио захвалност што Србија подржава иницијативу "Појас и пут".

Фабрика у Лозници дио је кинеске "Минт групације", која се првенствено бави пројектовањем, производњом и продајом опреме, декоративних дијелова и дијелова каросерије за аутомобиле. Запошљаваће око 1.800 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана