Вучић: ЕУ жели кључну улогу у дијалогу Београда и Приштине

Срна
Вучић: ЕУ жели кључну улогу у дијалогу Београда и Приштине

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ЕУ жели кључну улогу за себе у дијалогу Београда и Приштине и да буде носилац тог процеса, али да нису “најсрећнији” због споразума постигнутог у Вашингтону.

Вучић састао се данас у Бриселу са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и замјеником помоћника државног секретара САД и специјалним представником за Западни Балкан Метјуом Палмером.

Овај састанак, предсједник Србије оцијенио је као добар.

Одговарајући на питање новинара како је Лајчак реаговао на споразум у Вашингтону, Вучић је рекао да ЕУ још анализира и да желе да искористе дио онога што је постигнуто, преноси Тањуг.

Вучић је навео да је Лајчака упознао са споразумом из Вашингтона и да нема проблем с тим да се похвали пред представником ЕУ јер је “постигнути споразум добар за Србију”.

““Причали смо о свим важним темама. Сутра се наставља званични дијалог, данас имамо важне састанке наших тимова и верујем да ће бити резултата””, додао је Вучић.

Према његовим ријечима, у наставку дијалога су три кључне теме разговора - нестале особе, интерно расељена лица и економија.

Говорећи о сједењу у Овалној соби у Бијелој кући, Вучић је рекао да је за њега привилегија споразум, а да је комплетан државни врх САД дошао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана