Вучић: Две пуцњаве биле један од најтежих удараца Србији, али ћемо се подићи

Танјуг
Вучић: Две пуцњаве биле један од најтежих удараца Србији, али ћемо се подићи

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да су пуцњаве које су се догодиле у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду и у околини Младеновца један од најтежих удараца, који је Србија тешко поднијела.

-Пали смо, али ћемо се подићи - истакао је Вучић за ТВ Хепи.

Он је додао да друштво мора да очува своје слободарске вриједности и да живи нормално, али и да ове трагедије никада не заборави.

-Они који су то починили добиће заслужено место, баш тамо где им и јесте. Не у наредне три године или у наредној деценији, већ до краја живота, а ми морамо да се посветимо себи, својој земљи и да гледамо како да идемо даље - рекао је Вучић.

Подсјетио је да је Србија током НАТО агресије изгубила 82 дјетета, али да је и тада морала да иде даље и да гледа како да се опорави од тога.

-Подићи ћемо се и никада ову децу нећемо заборавити. Разговараћемо, да видимо како и на који начин да спомен обележје направимо, да њихова имена остану уклесана за сва времена - рекао је он.

Истакао је да није "диктирао" оставку министра просвјете Србије Бранка Ружића, као и да би, да је видио његову кривицу у минулим трагичним догађајима, то одмах и рекао.

- Можда сам видео у другим стварима које се тичу образовног сиситема, али то није довољно за оставку. Тако да, и то су слагали - рекао је предсједник Србије.

Вучић је рекао да опозиција тражи и смјену министра унутрашњих послова Братислава Гашића али поручио да морају да наведу због чега тачно, јер је полиција све урадила по прописима, и да вјерује да они који траже његову оставку не знају који је посао и које су надлежности и МУП-а и Безбједносно информативне агенције (БИА).

-Замислите кажу - смените Гашића. А зашто? Шта полиција није урадила? Полиција је урадила све по пропису, уз огроман труд свих полицајаца и припадника БИА. Ви немате појма шта они раде у овој земљи, јер појма немате шта је улога полиције и БИА, ви не разумете ни чије оставке тражите и шта тражите - рекао је  Вучић.

Говорећи о преговорима око Косова и Метохије, Вучић је навео да је разумио тип преваре, као и да очекује велике проблеме крајем мјесеца.

-Покушали су на превару да поново нешто узму од Србије, а да Србија не добије ништа - рекао је он.

Истакао је да је током преговора у Бриселу одговорио да тако нешто не може да прихвати и да нема проблем са тим да страда.

Када је реч о писању „Њујорк тајмса“, Вучић је рекао да је „знао да је текст о клану Вељка Беливука наручен пре пет месеци“.

Навео је да је реч о „свим лажима које су већ објављене у домаћим медијима, али да је прикривена чињеница да је тај клан желео његову смрт“.

-Разумео сам тренутак када је објављен, баш у време бриселских разговора, да бих добио јасну поруку јер ја знам како они то раде. ЦИА те спрема, ЦИА гледа. Ако не будеш добар и ако не будеш послушао, ово ти је тек почетак. Мој одговор њима је: Ја сам поруку разумео. Нисам вас се уплашио. Нисам ни фасциниран будалаштинама које сте исписали и уопште вас се не плашим. Борићу се за своју земљу - поручио је Вучић.

Истакао је да ће до краја мјесеца бити одржана скупштина СНС-а на којој ће, како је рекао, бити великих промјена и најава за будућност.

На питање да ли се повлачи пред опозицијом и најављује оставку на место предсједника странке и државе, Вучић је упитао да ли било ко заиста мисли да би се он икада повукао пред било ким.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана