Вучић: Документ Квинте подсјећа на Ахтисаријев план, договорено да се не објављује

Агенције
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да документ Квинте о Косову и Метохији, који су му данас у Београду уручили амбасадори пет западних земаља, подсјећа на план Мартија Ахтисарија.

Вучић је рекао новинарима у Лесковцу да је са представницима САД, Велике Британије, Њемачке, Француске и Италије договорио да не објављују документ, додајући да му не пада на памет да га открива у новинама, попут неких других.

Он је истакао да су му амбасадори држава Квинте пренијели да су западни партнери забринути због постојања могућности ескалације на Косову и Метохији уочи 31. октобра, односно рока који је приштинска власт Србима са Космета дала да пререгиструју своја возила.

Вучић је рекао да ће Србија учинити све што може да избјегне ескалацију на терену, нагласивши да Приштини неће дозволити да стално измишља нове ствари попут промјене личних карата, јер то, како је истакао, тако више неће ићи.

Он је објаснио да је у томе суштина проблема у свим покушајима да се дође до рјешења, оцјењујући да Београд и Приштина ни милиметар нису ближи компромису ни након што су му амбасадори земаља Квинте данас представили њихов заједнички приједлог за Косово и Метохију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана