Вучић: Додик и руководство Српске ће бити на обиљежавању Сретења

Срна
Вучић: Додик и руководство Српске ће бити на обиљежавању Сретења

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је да му не пада на памет да чак и разматра да искључује руководство Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика из обиљежавања Дана државности - Сретења, по захтјевима неких амбасадора земаља ЕУ.

Поводом медијских навода да амбасадори земаља ЕУ ове године неће присуствовати обиљежавању у Орашцу због најаве о присуству Додика, Вучић је оцијенио да је то погрешна реакција представника земаља ЕУ, јер Србија је та која организује скуп и која је домаћин, те да сматра да је прилично неозбиљан однос амбасадора.

Вучић је истакао да не постоји ниједан амбасадор, ни са Запада ни са Истока који може да га позове и нешто слично каже или нареди.

Напоменуо је да прославу у Орашцу организује Влада и није он ни позивао стране амбасадоре, да је позивницу упутила министар Дарија Кисић Тепавчевић и да пише да манифестацију организује Влада Србије, уз суорганизацију Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Вучић је истакао да не може да прихвати чињеницу да је Милорад Додик крив за све у БиХ, пошто то није фер и није истина, нагласивши да је то оно што желе да наметну странци.

Он је истакао да Србима у Србији и Српској нико не може да одузме право да припадају српском народу, да је једини предсједник који се никада и ни на који начин није умијешао у изборе у Републици Српској.

Вучић је за ТВ Прва рекао и да Србија нема тајне оптужнице против грађана БиХ, али да су постојале кривичне пријаве и све их је уступила Сарајеву, надајући се да ће и они исто да узврате, али то се није десило.

Оптужбе дијела опозиције о увозу гласача из Републике Српске, који би у Србији гласали за СНС, назвао је бесмисленим инсинуацијама и лажима, али је додао да је то покренуло тему напада на Републику Српску.

Он је рекао да око 11 одсто Срба из Републике Српске има држављанство Србије, а што се гласања у Србији тиче, од тог четири одсто или 4.000 је гласало на задњим изборима, што је потпуно занемарив број.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана