Вучић : Додатних 100 евра за младе

Танјуг
Вучић : Додатних 100 евра за младе

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да је договорено да се младима исплати крајем маја, почетком јуна још једном свота од 100 евра.

“Малопре смо завршили састанак премијерка Ана Брнабић, министар финансија Синиша Мали и ја и могу да обрадујем људе. Видећете да то нема везе са изборима, а могли смо да то учинимо и пре избора. Ми ћемо крајем маја, почетком јуна младима од 16 до непуних 30 година дати још по 100 евра”, казао је он за ТВ Хепи.

Истакао је да је држава спремна да издвоји још око 102 милиона евра за младе.

Вучић је казао да држава брине о мајкама и очевима, од којих су много умрли, али треба да се води брига и о младима.

“Они нису имали своје животе због ове пошасти. Ова исплата је начин да покажемо још бригу према њима, али и укажемо да морају да поштују процедуре када држава нешто даје. Могу да рачунају на најмање још по 100 евра до краја маја, почетка јуна”, нагласио је он.

Такође је казао да за три дана креће исплата од 20. 000 динара пензионерима, што ће државу коштати 34 милијарде динара, односно 305 милиона евра.

“Ми тиме показујемо да у време короне, кризе за коју нисмо криви, како енергетске, тако и инфлаторне у целом свету, желимо да помогнемо људима, да подстакнемо додатну потрошњу, као што подстичемо додатне инвестиције и извоз, да бисмо економски раст подигли на виши ниво. То је суштина напретка и шта можемо да урадимо за људе”, истакао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана