Вучић дочекан са војним почастима у Паризу, уз химну Србије

Танјуг
Вучић дочекан са војним почастима у Паризу, уз химну Србије

ПАРИЗ – Предсједник Србије Александар Вучић свечано је дочекан испред Палате инвалида у Паризу гдје је положио вијенац на спомен-плочу “Вјерност за вјерност”.

За Вучића је испред Палате инвалида приређена церемонија свечаног дочека са војним почастима и интониране су химне двије земље.

Дочекали су га војни гувернер Париза генерал Кристоф Абад и Франк Ростер, делегирани министар за спољну трговину, привлачење инвестиција, франкофонију и Французе у иностранству при Министарству за Европу и спољне послове Француске Републике.

Вучић је положио вијенац на спомен -плочу “Вјерност за вјерност”, која је посвећена српским војницима.

-„Верност за верност: у славу српске војске, херојског савезника Француске у Великом рату, и за српске борце преминуле за Француску у заједничкој борби против нацистичке окупације -исписано је на овој комеморативној плочи, која слави савезништво српског и француског народа у два светска рата.

Вучић борави у Француској на позив предсједника Француске Емануела Макрона.

Испред Јелисејске палате у 20 часова биће приређен свечани дочек уз највише државне почасти за предсједника Србије.

Предвиђено је да се двојица предсједника обрате на заједничкој конференцији која ће се одржати у Јелисејској палати, а потом ће услиједити свечана вечера коју Макрон приређује за предсједника Вучића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана