Вучић: Са Макроном сам разговарао о ситуацији на Косову и Метохији

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ПАРИЗ - Предсједник Александар Вучић је након састанка са француским предсједником Емануелом Макроном рекао да су разговарали о ситуацији на Косову и Метохији, о билатералним односима Србије и Француске и европској перспективи Србије.

Вучић је, након састанка са шефом, француске државе, указао да ријетко када говори на овакав начин, али да је изузетно задовољан што је дошао у Париз и имао прилику да овако дуго разговара са Макроном.

“Постоје ствари о којима не могу да говорим. Разговарали смо о ситуацији на КиМ, нашим билатералним односима. Почетком следеће године се надам и очекујем посету Макрона нашој земљи”, рекао је он.

Вучић је казао да је понио сва документа која говоре или потврдују шта су ставови Србије, предао их, говорио о озбиљности нашег приступа и жељу да се ситуација умири и стабилизију, али и фрустрацијама нашег народа, пошто десет година неко не испуњава своје преузете обавезе.

“Српска реч значи много више него нечији потписи”, подвукао је он.

Вучић је указао да је са Макроном разговарао и о европској перспективи, али и свим питањима сарадње, наших привредних комора, MEDEF -а, напретку нашег аеродрома, додајући да Ванси фантастичан посао ради, што сви који путују могу да виде како изгелда наш аеродром, али и метроу и свему важном.

“Веома сам задовољан разговором”, казао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана