У Србији до понедјељка дани жалости

ГС
У Србији до понедјељка дани жалости

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће Влада Републике Србије прогласити ова три дана као дане жалости за жртве у Младеновцу и да се до понедјељка неће оглашавати када су у питању различите провокације.

Он је на конференцији за новинаре рекао да ванредног стања неће бити и да до понедјељка неће да коментарише различите провокације.

- До понедељка су дани жалости, Влада ће данас прогласити ова три дана као дане жалости за жртвама из Младеновца, до понедељка реч нећу рећи по том питању, а од понедељка ћу рећи све што мислим о ономе што раде против свог народа и земље до тада ни реч, и свим мешетарима којима је једни циљ да наш народ  буде несрећен што је могуће више, како би њима било што је могуће боље - рекао је Вучић.

Она је додао да је Србија најјача кад је најтеже и да смо имали стравичне губитке у време поплава.

- И  тада је било до тога да људе држимо у високим пећима у Лазаревцу и не знам где, које немамо, није ни важно шта знају преваранти, тако је и данас. Поносан сам на зрелост, одговорност и озиљност наших људи, посебно на бригу и љубав коју показују мајке и баке, те жене, наше грађанке Србије не може да победи нико - додао је Вучић.

Председник је прокоментарисао  и то што се појавила инфомарција да ће бити уведено ванредно стање.

- Ванредно стање, због чега, што немамо право да делујемо када се појави терориста, имамо сва права овога света и није нам за то потребно ванредно стање, само сам вам рекао наредних дана виђаћете више припадника државних органа на улицама, јер по овој рачнуци тих 13 дана су критични после масовне пуцњаве, по тим америчким струдијама, пошто они имају 31 одсто масовних убистава у свету, иако су 4,7 одсто становништва светског, дакле имају највише искустава и знају - додао је Вучић.

У наредних 15 дана биће веће присуство државних органа реда, рекао је Вучић и додао да се после враћамо “нормалном животу”, али да “не заборавимо никада страшну жртву коју смо поднели".

На питање шта је био мотив младићу да убије осам особа у селима у Младеновцу, Вучић је рекао “омаловажавање“.

- Омаловажавање, које понавља 100 пута. Када га питате ти си бре побио људе, он понавља омаловажавање, а ви станете и не верујете - рекао је предсједник Србије. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана