Вучић: До 2025. просjечна плата у Србији 1.000 евра

ГС
Вучић: До 2025. просjечна плата у Србији 1.000 евра

НОВИ САД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да очекује да ће у 2025. години просјечна плата у Србији бити 1.000 евра и додао да испуњени циљеви показују између осталог и поштовање према грађанима.

- Очекујем да у 2025. просечна плата у целој Србији буде 1.000 евра, што значи у Новом Саду да иде на 1.300, у Београду на 1.350. То очекујем већ до краја 2025. Очекујем за целу Србију толику просечну плату. То смо рекли и у плану је 'Србија 2025“ - рекао је Вучић након отварања фабрике Контитентал у Новом Саду одговарајући на питање новинара о расту плата и каква су му очеквиања у будућности.

„То ћемо постићи и успети, а ниво јавног дуга се неће подићи изнад 60 досто у односу на БДП“, казао је Вучић.

- То је испуњење резултата и обећања и показивање поштовња према грађанима. Можете да ме волите или не волите, смејали сте ми се када сам то рекао пре три године, спрдњу правили у лажним стручним часописима, хоће ли то да буде истина, е сада видите да је истина и није им више до спрдње - рекао је Вучић и оцијенио да Србија иде напријед – „иде брзо али мора јаче и брже“.

Додао је да није задовољан инфрастуркутром.

- Више радимо ми него други али и даље није доволњно, мора енегичније, снажније брже, ефикасније - рекао је Вучић и додао да га “убише” празним причама о томе како нешто не може.

Оцијенио је да су људи који овде раде ресурс Србије.

- Научили су како се ради у најмоћнијим компанијама, постали су одговорни, озбиљни, посвећени, не кажу да раде три дана недељно па да кукају, већ да раде пет дана, пуно радно време на озбиљан и одговоран начин, за врло пристојна примања - казао је Вучић.

То је будућност Србије, и то је оно што морамо да радимо, рекао је Вучић и додао да ће се грађани у мају, јуну, поново радовати у Новом Саду када Јапанци отворе компанију.

Најављујући планове за Нови Сад у наредном краћем периоду, додао је да се може очекивати да главни град Војвидине буде пропорционално богатији од Београда.

Вучић је то рекао одговарајући на питање новинара колико компанија попут „Контитнетала“, и осталих високотехнолошких које су почеле да раде широм Србије, доприносе доласку нових инвеститора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана