Вучић: Дјеца ће коначно моћи да науче о Jасеновцу

Срна
Вучић: Дјеца ће коначно моћи да науче о Jасеновцу

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је сценарио филма “Дара из Јасеновца” фантастичан, а да је његова важност у томе што ће дјеца коначно моћи да науче о Јасеновцу.

 “Филм је кандидован за Оскара и шта год ураде добро је, али је не само то у питању, него чињеница да ће наша деца, која не знају ништа о Јасеновцу јер је избациван захваљујући пропаганди од 1945. године, коначно моћи да науче о Јасеновцу”, рекао је Вучић.

Предсједник Србије осудио је вандалски чин гашења Вјечне ватре на Гробљу ослободилаца Београда, истакавши да ће она моћи де опет упаљена тек на Бадњи дан.

“То што се десило значи да имате фашистичке битанге у Београду и надам се да ће их надлежни пронаћи и казнити”, рекао је Вучић за ТВ “Пинк”.

Коментаришући то што су непозанти починиоци угасили јуче пламен који су средином децембра на свечаној церемонији упалили он и руски министар спољних послова Сергеј Лавров, Вучић је истакао да Београд мора да покаже поштовање и према црвеноармејцима и према властитим борцима против фашизма.

Поводом помоћи за Хрватску, Вучић је указао да је људска обавеза била да се помогне Хрватској послије земљотреса.

“Наш је посао да помогнемо Хрватској и свакоме у комшилуку”, рекао је Вучић.

Он је подсјетио на то да је Србија помагала и Албанцима када су тражили тестове за вирус корона.

Коментаришући то што је често тема хрватских портала, Вучић је рекао да они који желе да дођу на власт по сваку цијену неће бирати одакле крећу у нападе.

“Постоје људи који би да Београду избришу српску црту. Објасните ми зашто од 1945. године нисмо снимили ниједан играни филм о Јасеновцу, до жДаре из Јасеновцаж”, упитао је Вучић.

Вучић је оцијенио да постоји сарадња тајкунских медија из Србије, који пласирају лаж, па их објаве у својим медијима у Хрватској и БиХ.

“Очекујте да ће ти људи уложити стотине милиона евра да дођу на власт. Зато што је Србија данас просперитетна, земља која најбрже иде ка Европи. Сада, сматрају, да је време да је још једном опљачкају”, закључио је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана