Вучић детаљно упознао Нехамера о ситуацији у региону

Срна
Foto: н1

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић данас је на састанку у Београду детаљно упознао аустријског канцелара Карла Нехамера о актуелној ситуацији у региону.

Саговорници су се сагласили да Србија и Аустрија придају велики значај јачању мултилатерализма и заједничком супротстављању глобалним изазовима данашњице, те су у том смислу нагласили неопходност наставка успјешне сарадње на мултилатералном плану, саопштено је из прес-службе предсједника Србије.

Вучић је оцијенио односе са Аустријом као веома добре и поновио чврсто опредјељење Србије за њихово даље свестрано јачање, уз посебан акценат на даљи развој економске сарадње.

"Трговинска размена између наше две земље, иако погођена пандемијом, у 2021. години забележила је повећање од 28 одсто и достигла 1,36 милијарди евра, са тенденцијом раста", истакао је Вучић.

Он је навео да је Аустрија један од највећих инвеститора у српску привреду и истакао да Београд високо цијени ангажовање Аустрије за проширење Европске уније и подршку европском путу Србије.

Аустријески канцелар Карл Нехамер нагласио је да је од великог значаја да се ЕУ јасно одреди у погледу припадности земаља западног Балкана Унији, као и да је неопходно да се тај процес убрза, истакавши да су Србија и Аустрија добри партнери.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана