Вучић: Данило није био члан делегације, у чему је проблем

Танјуг
Вучић: Данило није био члан делегације, у чему је проблем

БЕОГРАД - Предсjедник Србије Александар Вучић изјавио је данас да не разумије све те приче око посјете његовог сина Данила Републици Српској и нагласио да он није био дио ниједне делегације.

"Нисам схватио то са Данилом, није био део ниједне делегације", рекао је Вучић послије обилска радова на саобраћајници Нови Београд - Сурчин, на питање новинара да прокоментарише атмосферу створену због Даниловог одласка на обиљежавање Дана Републике Српске.

Вучић је оцијенио и да су службе БиХ поступиле непрофесионално.

"Ово је интересантна прича. Нисам схватио шта је смисао свега тога са Данилом. Шта је била грешка? То што сте рекли да је био део неке делегације? Лагали сте. Нигде и не пише да је део делегације. То су објављивали тајкунски медији у Србији, а преносили њихови медији. Није био део ниједне делегације, ничега", рекао је Вучић и подсјетио да је то био Данилов осми одлазак на обиљежавање Дана РС.

Додао је да ће у понедељак на показати документа која говоре докле иде безобразилук медија и институција БиХ.

Нагласио је да је бивши предсједник Борис Тадић имао 50 таквих папира за чланове продице као што је документ који медији преносе да је добио Данило и објаснио д аје у питању обичан образац којим се ставља до знања ко ће ући и када ће изаћи из земље.

Предсједник је још једном нагласио да је то типски папир који показује пошовање према другој земљи и говори да ће Данило Вучић бити у посјети БиХ.

"А они су објавли и бројеве пиштоља и мобилних телефона људи која то служба у свету ради, што сте то урадили у чему је проблем, да ли ико може да ми објасни шта је проблем да ли је кривично дело што је осми пут за редом отишао на прославу Дана РС, ако је то проблем реците да је то проблем", рекао је Вучић.

Председник је рекао да нема проблем ни са мржњом Хрвата и додао да то разумије и да би можда и он да је на њиховом мјесту себи то радио. "Немам проблем са њиховом мржњом, мислили су да је Србија готова, да имају послушнике који ће им служити, да је Србија нестала, да неће моћи да помене Јасеновац, а камоли Олују, а премијера тог филма иде за неколико дана", рекао је предсједник.

"Када кажу да се Данило дружи са ратним злочинцима и мафијашима, не бих да будем безобзиран и безобразан и кажем не дружи се нисаким из хрварског руководства ни садашњег ни бившег", рекао је Вучић и додао да све то раде, јер знају да мора да размишља својој старијој дјеци.

Он је напоменуо да знају да му то тешко пада и да рачунају да ће га тако сломити.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана