Вучић: Да смо увели санкције Русији, не би било санкција Вулину; Бећировићу Срби криви за све

ГС
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је, говорећи о санкцијама које су САД увеле против шефа БИА Александра Вулина, да му је речено - уведи санкције Русији и нема санкција ни против кога у Србији.

- Прави разлог за увођење санкција Вулину је Москва, разлог је његов однос према Русији и да сам ја само један дан прије тога најавио увођење санкција Русији, ништа не би било од америчких санкција Вулину - рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је суштина цијеле приче око изјаве бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића да Срби увијек морају да буду криви за све.

Он је за ТВ Пинк рекао да су се „као пијан плота“ ухватили изјаве Вулина о српском свијету.

- Ко ради на пројекту Велика Србија? Ухватили су се Вулинове изјаве о српском свијету, а сви они раде на својим свјетовима мртви ладни. Али ће да причају о нашем који не постоји. Суштина је да Срби морају да буду криви за све, то траје од Аустроугарске, преко Берлинског конгреса и Првог свјетског рата. Само је важно да Србија не буде јака - рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, Срби су „реметилачки фактор“ и тако ће да доживљавају српски народ.

Вучић о потезу Приштине: Наравно да је ријеч о трику, играју игре са нама

Наравно да је ријеч о трику, рекао је предсједник Србије Александар Вучић, говорећи о повлачењу дијела припадника тзв. косовске полиције са сјевера Косова и Метохије.

- Није проблем да мора некада да се попусти, али је проблем када вас неко, цијелу земљу, третира као кретене - рекао је Вучић и додао:

- Сви они хоће то да нам кажу.

Он је подсјетио да је Приштина по Бриселском споразуму морала да формира ЗСО, па да се онда иде на све друго.

- Дозвољено им је да убијају Србе и да не одговарају за пуцање на Србе. Али, ако си имао мајицу или заставу или се не свиђаш Куртију, Бисљимију и неком другом, бићеш ухапшен - оцијенио је Вучић.

Навео је да се оптужнице подижу 15 година након што су неки људи радили у тзв. косовској полицији, додајући да је циљ да се улије несигурност српском народу.

Вучић тврди да су Олаф Шолц и Емануел Макрон тражили од Срба да учествују на изборима и да одустану од бојкота како би лажни градоначелници напустили зграде општина које су заузели.

- Играју се игара са нама јер знају да ми имамо шта да изгубимо, јер наша земља напредује. Сад кажу да, ако се наставе протести, да то не доприноси миру. Шта хоћете од нас? Да нам забраните право на окупљење? - изјавио је Вучић за Пинк.

Упитао је „да ли ће сад 25 одсто мање да бију Србе када повуку 25 одсто специјалаца“.

- Све им трикове читам унапријед и боље играм шах од њих. Проблем је што имају сурову и сирову силу. Једино их интересује како да сачувају своје чедо и како да праве балансе око свега. То иде дотле да кажу да не могу да иду санкције против Свечље јер „хапси хулигане“. А кад су Македонци кренули да хапсе терористе који су им убијали полицајце, онда се тражио закон о амнестији - рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је проблем када види да у Црној Гори Бошњаци имају шест министарстава, а Срби ништа, а има их 30 одсто у Црној Гори.

- Имаће и Хрвати са 0,9 одсто становништва и срећан сам због тога. Имаће и Албанци, само Срби неће то да имају јер ће увијек да буду „реметилачки фактор“ - рекао је он.

Вучић је истакао да Србија мора да води рачуна о свим својим интересима и додао да не зна да ли ће се дочекати боља геополитичка ситуација.

- Да будемо спремни да народ бранимо, ако буде нападнут, али се надам да до тога неће доћи - поручио је Вучић.

Вучић је најавио да би у наредних неколико дана требало да се састане са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана