Вучић: Да не буде било какве дилеме - нећемо подржати чланство Косова у УН

Танјуг
Вучић: Да не буде било какве дилеме - нећемо подржати чланство Косова у УН

БЕОГРАД - Предсjедник Србије Александар Вучић изјавио је данас, после састанка са министром спољних послова Краљевине Шведске Тобијасом Билстремом, да су разговарали и о ситуацији на КиМ и да је, да не би било никакве дилеме, поновио ставове Србије - нећемо подржати чланство Косова у УН.

"Говорили смо и о ситуацији на КиМ и ја сам поновио, да не буде било какве дилеме, ставове Србије да Србија оно што је рекла да ће да испуни, али да неће да подржи чланство Косова у УН и специјализиваним агенцијама и институцијама УН.

И да сам о томе јасно обавестио све оне који учествују у преговорима и другу стану, и Бореља, Лајчака, Шолца, Макрона и Блинкена и све на кугли землској са којима смо разговрали", навео је Вучић.

Пренео је новинарима да је рекао госту из Шведске да је видео да се стално у медијима провлачи један политички трик - како је важно да Албанци крену у процес формирања ЗСО, па да ваљда Србија треба одмах да испуини све што им падне напамет... , да ствари не иду тако.

"Ствари иду овако. Данас је 10 година од Бриселског споразума. Ви формирате ЗСО са суштинским овлашћењима, када то урадите, а Србија је увек своју реч држала, као и после Бирслеског спораузма и убудуће ће, Србија ће свој део посла да испуни. Али, нема игре око тога, има да испуните то и тек када то испуните, ми ћемо да испуњавмао онда наш део", истакао је Вучић, Како је рекао, можда ћемо као знак добре воље нешто унилатерално да урадимо, али то нема везе са обавезом Приштине да у потпуности испуни оно што је договорено.

"Па, тек онда да ми радимо све друго, јер то је обавеза која није прихваће у фебруару или марту ове године или у новембру прошле године, то је оавеза која постоји од 19. априла од 2013. године", нагласио је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана