Вучић: Чланство у ЕУ остаје стратешко опредјељење Београда

Срна
Вучић: Чланство у ЕУ остаје стратешко опредјељење Београда

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас да је Србија у потпуности посвећена процесу евроинтеграција, да чланство у ЕУ остаје њено стратешко опредјељење, те да наставља реализацију реформске агенде у складу са својом европском оријентацијом и националним интересима.

Он је представнике Радне групе Савјета ЕУ за проширење и државе које воде преговоре о приступању ЕУ /ЦОЕЛА/ упознао о дијалогу Београда и Приштине, истакавши да је Србија максимално посвећена нормализацији односа и примјени договореног.

Вучић је позвао представнике ЕУ на појачани ангажман ради спровођења преузетих обавеза друге стране.

У име предсједавања Шведске Радним тијелом Савјета ЕУ, Сузана Лисик поновила је посвећеност ЕУ перспективи Србије за чланство у ЕУ подсјетивши да је ЕУ највећи инвеститор, донатор и трговински партнер Србије, саопштено је из Прес-службе предсједника Србије.

Државе чланице су поновиле и очекивања ЕУ да се Србија као земља партнер и кандидат за придруживање ЕУ усклади са Заједничком спољном и безбједносном политиком ЕУ, укључујући и рестриктивне мјере ЕУ, као кључни аспект процеса интеграције у ЕУ и снажан израз стратешког избора партнера и мјеста у заједници вриједности.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана