Вучић честитао Путину Дан Русије

Срна
Вучић честитао Путину Дан Русије

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић честитао је руском предсједику Владимиру Путину празник Дан Русије, пожељевши му да настави да води руску државу и руски народ путем благородне будућности, те нагласио да је пријатељство српског и руског народа засновано на “часној дружби”.


“Поштовани господине председниче, драги пријатељу. Вама и братском руском народу срдачно честитам Дан Русије - народни празник мира и слободе, у славу савремене руске државе”, навео је Вучић у честитки Путину.

Он је додао да Дан Русије искрено уважавају и истински пријатељи, као што је Србија, која поштује вишевијековну славну историју Русије у коју су уткани херојство и побједе многих генерација, док се, у исто вријеме, радује успјесима данашње Русије.

Вучић је навео да су стратешко партнерство Србије и Русије и чврсто пријатељство два братска народа засновани на међусобном поштовању и повјерењу, на односу који се и на српском и на руском слично каже - “часна дружба”.

Вучић је истакао да ће Србија наставити да развија разноврсну сарадњу са Русијом, на добробит свих грађана.

“Искрено смо захвални за активну подршку Русије државним и националним интересима Србије на принципима међународног права и правде. Србија је привилегована најближим пријатељством са Русијом, као што сам и ја почаствован нашим личним односом међусобног уважавања”, навео је Вучић.

Он је захвалио Пуитну за позив за јубиларну Параду побједе 24. јуна у Москви, наводећи да је велика част учествовати на прослави 75 година побједе над фашизмом.

“Поносећи се чињеницом да су српски и руски народ, привржени слободарској традицији, у Другом светском рату били на истој страни права и правде, задатак нам је да се боримо против прекрајања историје”, додао је Вучић.

Он је истакао да не постоји важнија мисија од очувања тешко стечене слободе, мира и стабилности.

“Борићемо се да истина опстане. До скорог виђења, примите, поштовани председниче, срдачне поздраве и изразе мог посебног уважавања”, навео је Вучић.

Он је ову честитку за Путина уручио амбасадору Русије Александру Боцан-Харченку на данашњем пријему у Амбасади Руске Федерације, поводом обиљежавања Дана Русије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана