Вучић честитао Путину Дан побједе над фашизмом

Срна
Вучић честитао Путину Дан побједе над фашизмом

 БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић уручио је руском амбасадору у Београду Александру Боцан-Харченку писмо за руског предсједника Владимира Путина у коме му честита 75 година од побједе над фашизмом. Вучић је истакао да је Дан побједе један од најсвјетлијих датума у историји човјечанства и симбол непокорности слободарског духа славних предака, саопштено је из кабинета предсједника Србије.

"Част ми је што су наши народи заједно прошли тешка искушења у племенитој мисији да ослободе свет од највећег зла двадесетог века, прегазивши страх и презревши смрт.

Зато довека имамо дужност да чувамо успомену на њихову надљудску борбу на страни правде и истине", поручио је Вучић.

Он је истакао да су Србија, Русија и свијет сада поново заједно у борби, овог пута против невидљивог непријатеља - вируса корона који не зна за границе, те изразио саосјећање због жртава ове заразне болести у Русији и наду у брз опоравак обољелих. Вучић је захвалио Путину на људској и државничкој солидарности коју је показао упућивањем медицинске помоћи и тима Оружаних снага Руске Федерације у овим тренуцима највећег изазова за Руску Федерацију.

"За нас је то потврда Вашег личног односа према Србији, као и изванредних стратешких односа и најближег пријатељства наших земаља. Наши односи се темеље на поштовању, разумевању и узајамној подршци, што показује и активна подршка Русије територијалном интегритету и суверенитету Србије, на којој смо искрено захвални", нагласио је Вучић.

Предсједник Србије пожелио је руском предсједнику Путину да настави да остварује планове за будућност Русије, обезбјеђујући јој сигуран пут напретка.

Амбасадор Боцан-Харченко рекао је да ће Дан побједе, упркос одгађању традиционалне параде на Црвеном тргу у Москви, бити достојанствено обиљежен, додајући да Амбасада Руске Федерације, у сарадњи са Владом Србије и градским властима у Београду, припрема низ манифестација, у складу са околностима.

Вучић и Боцан-Харченко разговарали су о билатералним односима Србије и Русије и изразили наду да ће околности ускоро дозволити размјену посјета на високом нивоу и наставак раније планираних међудржавних контаката.

Саговорници су разговарали и о регионалној ситуацији, посебно о Косову и Метохији, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана