Вучић честитао митрополиту Јоаникију ступање на трон

Срна
Вучић честитао митрополиту Јоаникију ступање на трон

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић упутио је честитку митрополиту црногорско-приморском Јоаникију поводом устоличења Његовог високопреосвештенства, те истакао значај те епархије за Српску православну цркву (СПЦ).

 “Уочи Вашег устоличења, када ступате на трон митрополита црногорско-приморских, на трон Светог Петра цетињског, преузимајући ово узвишено звање, али и звање одговорно и бременито различитим искушењима, дозволите ми да у име грађана Србије, а нарочито нас православних Срба, честитам устоличење”, наводи се у честитки предсједника Србије.

Вучић је митроплиту Јоаникију пожелио да у здрављу, мудрости и храбрости дуго и успјешно буде духовни пастир у славној Митрополији црногорско-приморској, а у част рода српског, рода Светосавског и рода православног.

Он је напоменуо да је Србији стало до пријатељства и најближих односа сарадње са Црном Гором, чију независност поштује.

Устоличење митрополита Јонакија предвиђено је за сутра у Цетињском манастиру, гдје у 8.00 часова почиње Света архијерејска литургија коју ће служити Његова светост патријарх српски Порфирије са архијеријерима СПЦ и осталих помјесних цркава.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана