Вучић честитао Ердогану и позвао га да поново посјети Србију

Срна
Foto: Анадолија

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић честитао је турском предсједнику Реџепу Тајипу Ердогану побједу у другом кругу предсједничких избора и истакао да је Турска за Србију изузетно важан партнер, не само у области економских односа, већ и на међунардодној политичкој сцени.

"Надам се да ћемо поред постојећих великих пројеката, заједно радити на новим подухватима који ће убрзати снажан развој целог региона, али и зближити људе и повезати економије на добробит свих наших грађана", навео је Вучић.

Према његовим ријечима, као поуздан и озбиљан партнер Турске на Западном Балкану, Србија остаје одлучно опредијељена да посвећено ради на даљем ширењу и јачању билатералних односа, заснованих на узајамном разумијевању и уважавању, као и искреним пријатељским везама са турским народом.

Вучић је пожелио Ердогану успјех у обављању одговорне дужности и да и у овом мандату остане посвећен даљем развоју Турске и добробити њених грађана, саопштила је Служба за сарадњу са медијима предсједника републике.

"Поверење народа собом носи највећу одговорност за сваког државника, поготово када је стечено током бројних изазова које су нам свима донеле претходне тешке године и околности на глобалном плану", навео је Вучић у честитки, коју је упутио у своје и у име грађана Србије.

Вучић је позвао Ердогана да поново посјети Србију како би, како је навео, наставили заједнички да граде бољу будућност за грађане. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана