Вучић: Чен Бо остаје наш драгоцјени пријатељ

Срна
Вучић: Чен Бо остаје наш драгоцјени пријатељ

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је на опроштајном пријему у част одлазећег амбасадора Кине Чен Бо да је она за Србију много више од дипломатског представника своје земље, која у Србији има највеће могуће поштовање грађана.

На пријему, којем су присуствовали премијер Србије Ана Брнабић и други званичници, Вучић је истакао да је Чен Бо прије свега драгоцјени пријатељ Србије.

"Када у Србији испраћамо искрене пријатеље, то радимо са сетом, али и поносом због части и прилике да таквог пријатеља имамо", наводи се у Вучићевој објави на Инстаграму.

Вучић је подсјетио да су он и сарадници са Чен Бо заједно планирали многе пројекте, а када је било најтеже, снажна посвећеност амбасадора Чен Бо јачању свеобухватних односа између Кине и Србије увијек је носила њен лични печат искрене љубави и поштовања према Србији и њеном народу.

"Зато је Србија њена друга кућа у којој више није гост, већ неко ко ће овде увек бити дочекан са радошћу, поштовањем и огромном наклоношћу", рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана