Вучић ће данас одговорити Куртију и Ђукановићу; тема – наоружавање Србије

ГС
Foto: Архива/Агенције

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић одговориће данас на изјаве Аљбина Куртија и Мила Ђукановића да су забринути због наоружавања Србије.

Након што је предсједник Србије Александар Вучић најавио да је Србија заинтересована за куповину борбених авиона "Рафала", као и то да ће стићи кинески FK-3 противваздушни одбрамбени системи у нашу земљу, услиједиле су рекације премијера тзв. Косова Аљбин Курти и предсједника Црне Горе Мила Ђукановића.

Они су изјавили како су забринути због наоружавања Србије.

Како је најављено, у Председништву Србије ће данас у пријеподневним часовима предсједник Србије Александар Вучић ће одговорити на све критике и изјаве које долазе из региона, а тичу се наоружавања Србије.

Подсјећамо, Премијер тзв. Косова Аљбин Курти изјавио је да то што се Србија наоружава није безбједно по регион и да Србија то ради јер се плаши да ће остати сама, преноси Б92.

"Србија је, чини ми се, у паници, јер схвата да више не може да буде на три-четири мјеста истовремено, покушава да се ојача јер може да остане сама. Наставак наоружавања Србије није безазлен за регион и Косово, али је, с друге стране, израз страха да би могли да остану сами", рекао је Курти.

Такође, предсједник Црне Горе Мило Ђукановић казао је да се Србија наоружава из земаља који се појављују као отворени непријатељи Европе и НАТО-а, те се нада да ће то помоћи да се разбистри слика региона Западног Балкана на неким важним политичким адресама унутар европске и евроаталанске заједнице.

"То је досљедан потез политике коју Србија води уназад неколико година. Али верујем да ће помоћи да се додатно разбистри слика региона Западног Балкана на неким важним политичким адресама ЕУ и НАТО-а", казао је Ђукановић.

Србија планира да набави француске борбене авионе рафале, рекао је раније предсједник Србије Александар Вучић за Ројтерс.

Вучић је истакао да Београд такође разматра куповину додатних авиона како би замијенила летјелице направљене у бившој Југославији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана