Вучић: Брутална лаж да ће се француски нуклеарни отпад складиштити у Србији

Срна
Вучић: Брутална лаж да ће се француски нуклеарни отпад складиштити у Србији

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је брутална лаж информација да ће Француска у Србији одлагати нуклеарни отпад и да због тога ускоро у Србију долази француски предсједник Емануел Макрон.

"Сваког дана смо изложени лажима против интереса Србије како би се на тај начин уносила додатна пометња и забуна и слуђивали људи. Није важно колико је лаж бесмислена и суманута", рекао је Вучић новинарима.

Он је навео да они који се представљају као еколози кажу да за то немају доказе, али да сматрају да можда најава сарадње са француском Електропривредом /ЕДФ/ значи да Француска мора да смјести отпад.

"Проблем је што намерно руше своју земљу бесмисленим лажима. Моја је идеја била да разговарамо са ЕДФ-ом која је Француској успела да обезбеди много енергије захваљујући нуклеарној енергији", навео је Вучић.

Поводом пријетњи дијела опозиције револуцијом у Србији, те позива на његово убиство, Вучић је рекао да никада више неће бити 5. октобра у Србији, те да је Србија довољно сазрела да не дозволи ни домаћем ни страном фактору да на силу преузима власт.

Он је најавио да ће ускоро канцеларију предсједника да пребаци на запад Србије како би директно разговарао са људима о литијуму, те додао да предсједника Републике за разлику од других не финансира нико споља.

"Ићи ћу у народ, не потцењујем протесте /против литијума/ који су, узгред, све мањи. Мења се и расположење народа, јер добар део људи види да су лагани и обмањивани. То ће тек значајно да се мења. Ја ћу бити највећи заштитник од самовоље `Рио Тинта`", рекао је Вучић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана